The Funniest RV and Camper Van Jokes

This post may contain affiliate links.
A couple laughing at camper van jokes in their tent

Camping trips bring rest and relaxation. Sit around a campfire, toast marshmallows for S’mores, and tell ghost stories. It can also be the perfect time to pull out the old dad jokes. From silly camper van jokes to RV puns, everything and everyone at a campsite is fair game for teasing and laughter. 

Often, RV jokes start from real occurrences, like black tank mishaps or a blunder when leveling the camper. Now it’s your turn to chuckle at the fun poked at camping. You might even see yourself in a few of these quips.

The Funniest RV and Camper Van Jokes

The best jokes are those that are told tongue-n-cheek, without malice.

And thank goodness RVers are also great at laughing at themselves.

You’ll find an endless supply of camper van jokes because of all the humorous mishaps when camping. 

In our list, you’ll find a small selection of cartoons, knock-knock jokes, puns, and more that will undoubtedly tickle your funny bone.

Some you might see on bumper stickers, while others qualify as “Bad Dad Jokes.

Look at these camper van and RVing jokes for campfire entertainment.

1. Minimalism Is Hard

A camper van joke
© Harley Schwadron
To see more, please visit schwadroncartoons.com

2. You Might Be an RVer If …

… You think the capital of the United States is Elkhart, Indiana.

… “Roughing it” is a site with only water and electric.

… You’ve watched the movie “RV” in your RV.

3. Rock & Roll

Question: What do you call a camper van driving through frozen rain?

Answer: Van Hailin’

4. Reading Is Important

A person goes to a restaurant, buys a coffee, and sits down to drink it. They look on the side of their cup and find a peel-off prize label. She pulls off the tab and yells, “I won! I won! I won a motorhome! I won a motorhome!” 

The waitress runs over and says, “That’s impossible. The biggest prize given away was a mini van!” 

The customer replies, “No. I won a motorhome! I won a motorhome!” 

By this time, the manager makes his way over to the table and says, “You couldn’t possibly have won a motorhome because we didn’t have that as a prize.”

Again the customer says, “No, no mistake. I won a motorhome; I won a motorhome!” 

The person hands the prize ticket to the manager, and they read, “WIN A BAGEL.”

A group of friends sitting around laughing at camper van jokes

5. That’s Punny

Did you hear the joke about the mountains? I couldn’t get over it!

Hiking puts the bliss in blisters.

Hiking is great for an altitude adjustment.

When singing around a campfire, pitch, please!

You can’t run through a campground. You can only ran because it’s past tents.

I had trouble cooking while camping. Firewood help.

An RV is the best investment you can make in wheel estate.

When a tree gets to the campground, it needs to log in.

Full-time RVers never die. They just smell that way!

The mountains are not funny. They are hill areas.

Keep in Mind:You undoubtedly need to be prepared for your next camping trip with a scary story. These are without a doubt The Best Short Scary Stories for your next getaway.

6. Lawn Gnomes

Question: What do you call lawn ornaments in an RV?

Answer: Mobile gnomes.

7. An Obedient RV

Question: Why is the RV so obedient?

Answer: It goes where it’s towed!

8. Ouch!

Question: Do you know why God gave us shin bones?

Answer: So we could find trailer hitches in the dark.

9. Pirates Travel Too!

Question: What’s a pirate’s favorite way to travel?

Answer: ARRRRRRR-V!

A group of kids laughing at camper van jokes

10. Nodding Off

Question: What’s another name for a sleeping bag?

Answer: A nap sack.

11. Prison Sentence

Question: What do you call a trespassing camper?

Answer: Criminal in tent.

12. Ghost Stories

Question: What did the camper say to his friend after telling a scary story?

Answer: I can come up with s’more if you’d like!

13. Insurance Adjustment

I got camper’s insurance, but if anyone steals my tent, I’m no longer covered.

Keep in Mind: If you’re buying an RV anytime soon, you need insurance. But Is Motorhome Insurance Expensive? Let’s take a look.

A group of friends sitting around laughing at camper van jokes

14. Knock Knock

— “Knock, knock!”

— “Who’s there?”

— “RV.”

— “RV, who?”

— “RV there yet?”

You Don’t Always Have to Be Serious While RVing

Driving an RV is obviously serious business. So is setting up a campsite and keeping the camping trip rolling. But adding a little humor to a long drive or poking fun at camping missteps can lighten the load. It always pays to have a few camper van jokes in your repertoire, especially if your goal is to be the wittiest one around the campfire. You may have all of your fellow RVers yelling, “S’more, please!”

Total
14
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Article
A camper at her campsite that she secured using campnab

Does Campnab Really Get Reservations at Sold Out Campgrounds?

Next Article
View of Copper Harbor State Harbor lighthouse

Is Copper Harbor, Michigan, Worth Visiting?

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]